Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Προς την νεολαία.

Αγαπητοί μου μικροί συμπολίτες. Πού είμαστε; Γιατί μένουμε στην αφάνεια ενώ όλη η χώρα ξεσηκώνεται με σκοπό να μας εξασφαλίσει ένα ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ μέλλον; Μένοντας αμέτοχοι απέναντι σε αυτή την επανάσταση, έμμεσα αρνούμαστε το χέρι βοηθείας ανθρώπων που, κακά τα ψέματα έχουν ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους -παλεύουν μεν για τον επιούσιο- μα ενδιαφέρονται επίσης και για το μέλλον των παιδιών, των νέων... Το δικό μας μέλλον! Ένα μέλλον αβέβαιο, το οποίο μάλλον δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πόσο δυσοίωνο είναι...
Παιδεία, υγεία... Παράμετροι που είναι σημαντικοί για το πολιτιστικό μας επίπεδο, και όχι μόνο, φαίνεται να μην αγγίζουν εμάς τους νέους... Ίσως πολλοί σκέφτονται πως πάντα κάποιος θα μεριμνά για αυτούς καθ'όλη την διάρκεια της ζωής τους, μα είναι λάθος. Ο νέος έχει όλες τις προοπτικές να σταθεί άξια στα πόδια του, αρκεί να τις απαιτήσει και με κόπο να τις εξασφαλίσει! Στην εποχή μας, μια εποχή οικονομικής κρίσης, μια εποχή που δεν θυμίζει σε τίποτα την μεγαλοπρέπεια της Ελλάδας των αρχαίων χρόνων, εμείς οι νέοι πρέπει να αναδείξουμε τον πνευματικό κόσμο που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας, και όχι να τον πετάξουμε στα σκουπίδια, ενστερνιζόμενοι απόψεις και συνήθειες που καταστρέφουν την πολιτισμική μας κληρονομιά..
Ας παλέψουμε μαζί με τους μεγαλύτερους λοιπόν, για να καταλάβει ο κάθε βολεμένος "πολιτικός" (αν θέλει έτσι να ονομάζεται!) πως οι Έλληνες δεν μένουν πλέον αδρανείς... "Πάμε πλατεία" λοιπόν όλοι μαζί όπως λέει και ο Λαζόπουλος; Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, παρά μόνο να κερδίσουμε σημαντικά πράγματα... Μην διστάσετε, μην σκεφτείτε πως θα σας δουν και θα σας κακοχαρακτηρίσουν...

Κάποια στιγμή εσείς θα καμαρώνετε και αυτοί θα μετανιώνουν...
Μ.Φ.


1 σχόλιο:

  1. Πρόκειται για το πρώτο άρθρο που μας έρχεται μέσα από την κοινωνία.. Και ελπίζουμε αυτό να γίνει συχνότερο.
    Γιατί ευτυχώς δεν είναι όλη η νεολαία αποκοιμισμένη στα φανταχτερά show, το life style τις εκπομπές ξεκατινιάσματος και το δελτίο του Star.. Αλλά υπάρχει και ένα μεγάλο κομμάτι που ανησυχεί για το μέλλον της που εμείς οι παλιότεροι επιτρέψαμε να υποθηκευτεί μαζί με το παρόν μας.
    Αυτή η νεολαία έρχεται στο προσκήνιο.. Την βλέπουμε στις πλατείες.. Και την χρειαζόμαστε για να αλλάξουμε μαζί όλα αυτά που έφτασαν τη χώρα σε αυτό το σημείο διάλυσης..
    Καλώς σας βρήκαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είστε απολύτως ελεύθεροι να πείτε την γνώμη σας, αρκεί να μην περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς.