Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

όλα εν ΤΑΞΙ (?)

Κι ενώ όλοι ασχολούνται με τις κινητοποιήσεις των ταξιτζήδων και τα καραγκιοζιλίκια του Ραγκούση, περνάνε στα ψιλά γράμματα ένα κάρο σημαντικότερα θέματα.
Ετοιμαστείτε να πέσετε από τα σύννεφα:
 Ήδη οι δύο της ΝΔ προστατεύθηκαν από την παραπομπή με την ψήφο των "αντιπάλων" τoυς, ενώ παράλληλα φαίνεται να τη γλιτώνει και ο Άκης. Και φυσικά, κανένα άλλο όνομα μιας και έχουμε ξεχάσει Τσουκάτο/Μαντέλη/Λιάπη. Το τέλειο κουκούλωμα με σφραγίδα της Βουλής και της πάντα "ανεξάρτητης δικαιοσύνης".



Θα πει βέβαια κάποιος, μα αφού έτσι είναι οι νόμοι - τι να κάνουμε; Λες και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών τον έφτιαξαν οι εξωγήινοι. Και μιας και θυμήθηκα τον φοβερό νομοθέτη, ας περάσουμε στα  νέα του αριστουργήματα:

1. Το 300άρι χαράτσι στους ελεύθερους επαγγελματίες (300-500€) μέσα στους οποίους περιλαμβάνονται και τα μπλοκάκια (σσ. απασχολούμενοι σε επιχειρήσεις με συμβάσεις έργου, όπως για παράδειγμα οι περισσότεροι μεταπτυχιακοί φοιτητές που απασχολούνται σε προγράμματα).
2. Το αφορολόγητο των 8.000€ (από 12.000€), έτσι ώστε να πληρώνει φόρο ακόμα και ο εργαζόμενος ή ο συνταξιούχος των 700€

Αυτά ήταν του μεσοπρόθεσμου (που ήδη ξεχάστηκαν), πάμε τώρα στα νέα αριστουργήματα:

3. Μείωση του κινήτρου απόδοσης κατά 50% (αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους), ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ! Για να καταλάβουμε το "οριζόντια", ένας υπάλληλος με μισθό 800€ και ένας άλλος με μισθό 3000€ θα χάσουν από 50€. Και αναδρομικά από 1/1/2011. Πως σας φαίνεται αυτή η κοινωνική δικαιοσύνη τύπου "Πασοκ"; Δεν είναι συγκινητική; Διαβάζοντας μάλιστα ολόκληρο το άρθρο-πηγή θα δείτε αναφορές σε άλλα επιδόματα που περικόπτονται 10-30% και δεν γνωρίζω αν καταβάλλονται αντί του κινήτρου απόδοσης ή παράλληλα. Αυτό όμως που αξίζει να σημειωθεί είναι το γεγονός πως όσο μεγαλύτερο είναι το επίδομα τόσο μικρότερη είναι η μείωση (πχ 20% στους Αρχιερείς, 10% στις ανεξάρτητες αρχές κ.α.) Update: Οι ένστολοι θα έχουν λιγότερες μειώσεις (για να βαράνε τον κόσμο με μεγαλύτερο πάθος).
4. Σημερινό φρέσκο νέο: 23% ΦΠΑ στο εμφιαλωμένο νερό (από 13% που είχαμε μέχρι τώρα). Άλλωστε το εμφιαλωμένο νερό είναι είδος πολυτελείας (ειδικά εδώ στο νησί), και φυσικά αν διψάσεις στο δρόμο ή στην εργασία σου θα πρέπει να πληρώσεις ανάλογα. Εμ, μου μάθατε όλοι τώρα στα Ζαγόρια, Αύρες, Κορπές, Ιόλες, Κρήτες κτλ.. Όποιον τον χαλάει η αφαλάτωση θα πληρώσει! (Το επόμενο βήμα είναι να βάλουμε και στον λογαριασμό νερού 23% - έχουμε άλλωστε και την εναλλακτική να πλενόμαστε στη θάλασσα). 
5. Ακόμα πιο φρέσκο σημερινό: Η κατοχή/εμπορεία/διακίνηση ναρκωτικών γίνεται πταίσμα (μιας και τα ΜΜΕ δεν έχουν 100% επιτυχία στη νάρκωση, ας τους αφήσουμε ελεύθερο το μαστούρωμα μπας και γλιτώσουμε τις πέτρες).
6. Σαν μπόνους: Μετά τη μη κάλυψη των εξόδων για συμμετοχή αριστούχων μαθητών σε διεθνείς διαγωνισμούς (όπως πέρυσι με τη Βαλκανιάδα μαθηματικών), τώρα κόβουμε και τις κατασκηνώσεις για τα παιδιά με αναπηρία.(να μαντέψω πως του χρόνου θα τους στείλουμε στον Καιάδα για να εξοικονομήσουμε και τις αναπηρικές συντάξεις;).
update 4/8: Το νέο αριστούργημα Βενιζέλου: όταν θέλουμε να καλύψουμε την υπόθεση Proton (και την παράνομη ενίσχυσή της από το δημόσιο), περνάμε προσθήκες νόμων με αναδρομική ισχύ..  Για διαβάστε!!!

Και αυτά είναι μόνο μερικά από τα νέα κατορθώματα της αξιότιμής μας κυβέρνησης (και της ψευτο-αντιπολίτευσης που έχει πάρει θέση να την αντικαταστήσει) που συνεχίζει να σώζει τη χώρα (υποθηκεύοντάς την για τα επόμενα 30 χρόνια)..

Αλλά τα ΜΜΕ, έχουν άλλο θέμα: Τα ταξί και τη ζημιά στον Τουρισμό. Λες και τα δακρυγόνα που έπνιξαν την Αθήνα,οι τουρίστες που τις έφαγαν στο Μοναστηράκι από την Αστυνομία, η πορνεία στην Αθηνάς και τη Συγγρού, τα ναρκωτικά στην Ομόνοια και όλα τα υπόλοιπα όμορφα κατορθώματά τους τόνωσαν τον τουρισμό και την εθνική οικονομία. Ουπς! ξέχασα τα ναρκωτικά διαγράψτε τα, δεν τους πολυενοχλούν αποδεδειγμένα τώρα. Τόσο πολύ που θα μετονομάσουν το κίνημα σε.....


ΥΓ1: Όσον αφορά τους ταξιτζήδες που έχουν ξεσηκωθεί, θα ήθελα να τους θυμήσω πως 28-29 Ιουνίου στην Πανελλαδική απεργία παρίσταναν τις πάπιες. Τότε βέβαια τα είχαν βρει με τον Ρέππα και ένιωθαν βολεμένοι. Λες και όταν καίγονται τα σπίτια των διπλανών σου, το δικό σου θα σωθεί δια υπουργικών βεβαιώσεων.

ΥΓ2: Κυκλοφορεί μία ιδέα στην παρέα, ώστε να οργανωθεί κάποιας μορφής αντίδραση για την εορτή στις 15/8. Κάτι που δεν θα προσβάλει σε καμμία περίπτωση τις Θρησκευτικές τελετές αλλά θα διατρανώνει την αντίθεσή μας με την επίθεση που δέχεται η χώρα και ο λαός της από τους κυβερνώντες, ιδιαίτερα εκείνη τη μέρα που θα βρίσκονται εκπρόσωποί τους εδώ. Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο facebook και προτείνετε ιδέες.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Είστε απολύτως ελεύθεροι να πείτε την γνώμη σας, αρκεί να μην περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς.